4.48 Psychosis

En rejse til dybderne af menneskets sjæl

Venue: Xenon, 4. etage
Døre: 18.30

Show: 19.00
Entré: 190 kr. / Studerende: 150 kr.

Nu har ”4.48 Psychosis” af Sarah Kane dansk premiere i Xenon (på engelsk), præsenteret af Oliver Micevski Theater Company.

Den makedonske Oliver Micevski er én af de mest spændende europæiske instruktører og har grundlagt Oliver Micevski Theater Compnay. Han har en bachelor i teaterinstruktion fra Fakultetet for Drama i Skopje, Makedonien og en kandidat med pseciale i Ibsen fra Ibsen Center på Universitet i Oslo. I øjeblikket bor og arbejder han mellem London og København. Han har instrueret i nogle af de mest berømte teatre i Europa – i Skopje, Budapest, Prag, Cannes, Dublin, København osv.

Oliver Micevskis version af ” 4.48 Psychosis” tager et afgørende skift fra de eksisterende fortolkninger af teksten der byder på flere udfordringer for modtageren med dens uundgåelige mystik. Micevskis version er hyldest til livet, den medfødte lyst og passion for at leve, og drejer væk fra sensationaliserede selvmordstanker og billeder, selv i de mørkeste øjeblikke.

Sarah Kane er en kontroversiel engelsk skuespilforfatter, og i viser i hendes stykker temaer af forløsende kærlighed, seksuelt begær, smerte, ondskab og død. Hun kæmpede med intens manisk depression hele sit liv, men hun stoppede aldrig med at arbejde, og var i en periode hus-forfatteren i Royal Court teatret. Kanes liv sluttede for tidligt da hun begik selvmord på London’s King’s College Hospital

The Daily Mail beskrev hendes første stykke som ”dette ulækre måltid af snavs, men hun blev senere anerkendt som ”en kæmpe kraft i britisk teater” af de essentielle figurer fra den såkaldte ”in-yer-face” teater.'

Instruktør: Oliver Micevski

Dramatiker: Sarah Kane

Medvirkende: Vanessa Weisz, Paolo Antonio Simioni
Producent: Sara Bocz
Lyddesigner: Janez Krizaj
Visuals udvikler: Zaneta Vangeli

Performancerettighederne for "4.48 Psychosis" er givet af Casarotto Ramsay & Associates Limited.

Kontakt

Huset, Xenon

Rådhusstræde 13

1466 København
Del med