Bongeziwe Mabandla (ZA)

Sydafrikanske Bongeziwe Mabandla indtager Musikcaféen med sit mix af soul, pop og electronica.

Venue: Musikcaféen, 3. etage
Døre: 20:00
Show: 21:00
Entré: 160 kr. / Studerende: 80 kr.

Sydafrikas Bongeziwe Mabandla, som er kendt som den gådefulde sjæl i afrikansk soul, er en prisvindende kunstner, der har udgivet fire anmelderroste albums, optrådt på en række nationale og internationale scener, blevet en eftertragtet kreativ kollaboratør og udvidet sine talenter til film og visuel kunst.

Mabandla er en del af den sorte alternative lyd der bryder frem, som er én af de mest en dragende musikformer, og fik først opmærksomhed fra musik fans med sin debut, Umlilo, fra 2012. I samarbejde med komponist, instrumentalist og producer Tiago Correia-Paulo, har han udgivet en trio af albums – Mangaliso (2017), iimini (2020) og hans seneste, amaXesha (2023), der har taget sangeren, sanskriveren og musikeren fra landlige byer i Sydafrika til den internationale scene.

Blandt sine mange udmærkelser er to South African Music Awards for bedste alternative album (Manaliso i 2018 og iimini i 2021), bedste musikvideo ved Capital City Black Film Awards 2018 og ved Jozi Film Fest for ”Bawo Wam”, et samarbejde med Spoek Mathambo. iimini blev inkluderet i American Songwriter’s Top Album of th Year i 2020 og amaXesha blev udvalgt som Global Album of the Month af den birtiske The Guardian i april 2023. Mabandla blev desuden inkluderet i ColorsxStudio’s HOME/BRED serie under det globale lockdown – en optræden der senere blev inkluderet i platformens Best Of udgave – og fulgte det op med en hypnotiserende optræden af ’sisahleni (i)’ fra iimini i april 2023.

Mabandla’s anmelderroste live optrædener har medført ofte udsolgte turnéer og han optræder internationalt på forskellige venues og festivaler, bl.a. London’s 100 Club, Reeperbahn Festival (Tyskland), Lake of Stars (Malawi), Afrovibes Festival (Holland), Womex (Finland), Oslo World Festival (Norge) og til de sidste seks Safiko Music Festivaler i Réunion. I 2022 havde han sin film debut i Augure, en film af belgisk-congolesisk kunstner Baloji der vandt ”Un Certain Regard” New Voices prisen ved Cannes Film Festival i

Kontakt

Huset, Musikcafeen

Rådhusstræde 13

1466 København
Del med