DEBUT FEST: ENDESTASTIONEN

Endestationen er en kort dukke-animationsfilm, som handler om døden og at give slip på en man elsker. Alt i filmen er håndlavet og helt analogt.

Kom med i et spøgelsestog på vej mod endestationen. I en mørk nat sættes toget i bevægelse efter en tragisk ulykke. 

Filmen er lavet som en dukke animation, hvor alt fra en lille dukkehånd til en togstation er lavet i hånden. Derfor har kunstnerne også valgt at udstille dukkerne, samt enkelte rekvisitter. Det håndlavede tilføjer det visuelle udtryk en følsom stoflighed. 

Dukkerne er animeret gennem en helt analog proces, hvor dukkerne bevæges i bittesmå ryk billede for billede. I filmen portrætteres en voksen tematik om tab og død blandet med en dukkeanimeret stil, som ofte bliver brugt i børnefilm. 
Dukkernes karikerede udtryk med forstørrede ansigtstræk blandes med en filmisk dyster stemning - en kontrast som er inspireret af for eksempel Tim Burtons Corpse Bride og Henry Selicks Coraline.

Praktisk info 
Filmen har ikke en bestemt aldersgrænse, men vær opmærksom på gys og en lille smule blod, som kan være lidt uhyggeligt for de helt små. Dukkerne og enkelte rekvisitter kan ses udstillet foran biografen.

OBS: Kortfilmen bliver vist sammen med tre andre kortfilm i Husets Biograf kl. 16.30 og kl. 20.00 (37 min).

Kunstnerne bag:

Thyra Jungersen interesserer sig for idéudvikling, instruktion og manuskriptskrivning især indenfor gys og psykologiske historier. Nadia Brümmer er optaget af instruktion og har en forkærlighed for finurligheder, æstetik og nostalgi. 

David Matschofsky har mange års erfaring indenfor musik, lyd til Tv, stand-up, teater mm. Han har tidligere undervist børn og unge i at male, tegne og lave figurer.

Tre nye filmskabere har fundet hinanden igennem en fælles begejstring for dukkeanimationens særlige taktilitet. Alle tre drømmer om at skabe en karriere, hvor de kan bruge deres kreativitet og arbejde med historiefortælling i alle dets former.

Kontakt

Huset, Huset, Husets Biograf

Rådhusstræde 13

1466 København K
Del med