Great Lake Swimmers (CAN) + support: Picastro (CAN)

Tvivl, efterfulgt af opdagelse. Demoer, der endte som færdige numre. Ny begyndelse, refleksioner i bakspejlet og overvejelser om tidens flydende tid: Uncertain Country fanger disse følelser og meget mere.

Venue: Musikcaféen, 3. sal
Døre: 20.00
Show: 21.00
Billetter: 160 kr / 80kr (Studerende)

Denne fejring, 11 sange lang, følger en længere periode med kollektiv angst. Selvom det er optaget forskellige steder - og med forskellige musikere - løber et tema med spørgsmål hele vejen gennem albummet. Allerede før verden vendte på hovedet, følte singer-songwriteren Tony Dekker sig fast i usikkerhed: fra klimakrisen og det stadigt skiftende politiske landskab til dybe skift i musikindustrien. Det "usikre land", Dekker valgte som albummets tema, er ikke et bestemt sted. Det er snarere et territorium, hvor vi som mennesker bor i det 21. århundrede - en verden, der oftere end ikke er forvirrende, ukendt og foruroligende.

Den lange rejse startede for mere end tre år siden, da Dekker tog en 10-dages tur til et af sine yndlingssteder: den nordlige bred af Lake Superior. Et par venner og samarbejdspartnere: Adam CK Vollick (der filmede oplevelsen) og Joe Lapinski (som co-producerede Uncertain Country) sluttede sig til ham. På denne fordybende tur sugede sangskriveren sig ind i landskabernes skønhed og lærte historierne om de mennesker, der har beboet dem siden umindelige tider.

De to sange, der åbner Uncertain Country, titelnummeret og "When The Storm Has Passed", blev indspillet i Oddfellows Temple Hall i St. Catharines, Ontario i september 2020. Disse jublende sessioner, efter fem måneders uro, var meget -nødvendig udgivelse til Dekker og hans band. Begge sange fanger albummets temaer om tidens elasticitet og bearbejdning af forandringer.

At lave denne glædelige støj sammen igen satte en tone – og retning – for rekorden. Musikken forvandlede sig fra dæmpet og folky til en mere trøstende, kurateret lytteoplevelse, der fungerede som en slags salve. Man hører ekkoer af nogle af Dekkers tidlige 1990'er påvirkninger: propel-pop og indie lo-fi bands som Teenage Fanclub, Galaxie 500 og Buffalo Tom.

Resten af sangene på Uncertain Country blev indspillet på andre akustisk karakteristiske steder tæt på Dekkers hjem i Niagara-regionen. Lokaliteterne omfattede Silver Spire United Church i centrum af St. Catharines, Ontario og et par bygninger i Ball's Falls Conservation Area i landsbyen Jordan Station: et gammelt kapel, der indeholdt et pumpeorgel og en historisk lade på samme ejendom.

Det mangeårige medlem af Great Lake Swimmers, multiinstrumentalisten Bret Higgins, er med på mange af sangene, ligesom keyboardspilleren Kelsey McNulty er med. Gæsterne inkluderer nytilkomne og gamle venner: gruppen Minuscule, et kor til identifikation af kvinder baseret i Niagara-regionen, ledet af korarrangøren Laurel Minnes, og JUNO-prisvinderen Serena Ryder, som synger på et par sange: "I Tried to Nå dig" og "Svømme som at flyve."

"Moonlight, Stay Above" indbefatter, hvad Great Lake Swimmers repræsenterer. Det 10 stemmer stærke kor løfter den ensomt klingende og vemodige sang op. Som med den tilføjelse er bandet på hvert album flydende og altid under udvikling. Det starter og slutter altid med Dekker, men selve sangene foreslår, hvilke spillere og instrumenter der passer bedst til hvert nyt indspilnings- og live-turneband.

Tyve år siden den første selvbetitlede udgivelse viser Uncertain Country en sangskriver på toppen af sit håndværk med så meget mere at sige. I en tid med usikkerhed er én ting sikkert: Great Lake Swimmers første samling af nye sange i fem år er ventetiden værd.
 

Support: Picastro (CAN)

Picastro er et slowcore/sadcore-band fra Toronto, Canada, der har udgivet albums på Polyvinyl, Monotreme, Alien 8 og Blocks Recording Club i de sidste 2 årtier. Picastro bruger en blanding af synths, strygere og guitar til at skabe sange, der blander tekstur og melodi på en unik måde. En krydsning mellem Godspeed You Black Emperor og Yo La Tengo. Picastro har turneret i Europa og USA og spillet SXSW, BBC 6, WFMU og VPRO samt adskillige festivaler og har spillet sammen med Sharon Van Etten, Xiu Xiu, Scout Niblett og Broken Social Scene.

Kontakt

Huset, Musikcafeen

Rådhusstræde 13

1466 København
Del med