Napoleon Solo: 40-års jubilæum

NAPOLEON SOLO fejrer 40 års jubilæum

Den 5. oktober 2024 er det 40 år siden, det københavnske ska-band Napoleon Solo spillede deres allerførste koncert. Det skal naturligvis fejres, hvor bandet slog sine folder i 80’erne og 90’erne – nemlig i Musikcafeen.

Musikcaféen har en helt særlig betydning for Napoleon Solo, der igennem 80'erne og 90'erne spillede mere end 25 udsolgte koncerter på stedet. Napoleon Solo blev tilmed Månedens band i Musikcafeen i januar 1986 og modtog Årets John i 1989. Anekdoterne fra perioden står i kø. Derfor er det med stor glæde, at Napoleon Solo vender tilbage til Musikcaféen på selve jubilæumsdagen for at levere et brag af fest for gamle og nye fans. Som traditionen byder, er indlagte overraskelser ikke utænkelige.

Napoleon Solo, der med sin start i 1984, er et af de ældste ska-bands i Danmark. Lige siden har bandet, der er kendt for sin livlige og stilfulde performance, leveret solid ska med en snert af reggae og soul til både det danske og det internationale publikum.

Bandet spillede sin første koncert uden for Danmark i 1986. I 1988 optrådte bandet på The London International Ska Festival og udgav EP’en How To Steal The World med fx ørehængeren I Don’t Believe You. På det tidspunkt kårede det engelske magasin New Musical Express Napoleon Solo til et af de ti bedste ska-bands i verden.

I 1989 udkom albummet Shot! med hits som Trains & Buses, Always Friday og Baby Elephant Walk. Det blev startskuddet til flere turnéer i Danmark, Tyskland og England, blandt andet med engelske Bad Manners.

Som det eneste skandinaviske band optrådte Napoleon Solo i 2011 igen på The London International Ska Festival. Samme år blev Shot! genudgivet, og Napoleon Solo optrådte sammen med The Specials i København.

Napoleon Solo udgav i 2018 albummet Open Channel D med klassikere som Nobody Told Me og nyere materiale som Hot as Ice på tyske Pork Pie Records og amerikanske Jump Up Records.

I 2019 markerede gruppen sit 35 års jubilæum på This Is Ska Festival i Tyskland, og var i 2021 blandt hovednavnene på den tyske festival Ska is Back in Town. Sidste år deltog Napoleon Solo ved en mindekoncert for The Specials’ forsanger Terry Hall på Loppen.

Napoleon Solo er stadig: Søren Ole Christensen (vokal), Jasper Holst Jørgensen (vokal/guitar), Sonny Henry Rasmussen (guitar), Poul Siersbæk (bas), Jens Wennecke (trommer), Jacob Palitzsch (orgel), René Dreyer (guitar), Jack Rothe (alt- og tenorsax) og Hans Nybo (tenor- og barytonsax).

Kontakt

Huset, Musikcafeen

Rådhusstræde 13

1466 København
Del med