DEBUT FEST: FORTIDSSKÆV FREMTID

Samfundskritisk, men samtidigt personligt poesi, der belyser emner såsom klimakrise, identitet og relationer.

Hvad sker der, når man giver tilfældige ord og tanker en konkret form? Sætter dem i rammer, hvor deres alsidighed og budskaber alligevel kommer til udtryk i fantasiens frie fortolkning. 

Dette ønsker jeg at vise gennem “Fortidsskæv fremtid”. En samling af samfundskritiske, men samtidigt personlige digte, der omhandler relaterbare og relevante emner såsom klimakrise, identitet og relationer. 

Sandheden er, at unge mennesker ofte fortrænger magtesløsheden, sårbarheden og angsten forbundet med disse problematikker. De distancerer sig selv fra sine følelser, ligesom vi alle gradvist distancerer os fra naturen og hinanden. Denne passivitet kan dog omdannes til handlekraft, når vi benytter sproget og vores stemme. Jeg ser ikke kun poesi som et frirum for at udtrykke samt håndtere mine følelser og holdninger, men ligeledes som en del af min aktivisme. Med “Fortidsskæv fremtid” vil jeg samle folk omkring de abstrakte og dystopiske hverdagsscenarier i et sanseligt samspil mellem poesi og lyd. Værkets auditive og visuelle udtryk medvirker samtidigt til at skabe en interaktiv og atmosfærisk oplevelse, der danner en utopisk kontrast.lig at skrive, synge og underholde.

Wiktoria Wojciechowska

Kontakt

Huset, Balsalen

Rådhusstræde 13

1466 København K
Del med