DEBUT FEST: NOCTURNA

Tekstilkunst møder samtaleperformance

Fire enorme guder hæver sig over dig på hvid bomuld. De flagrer som gaze. Som spøgelser i natten. Træd ind i guderne, tag spøgelset på, og mød deres privilegerede afstand til virkeligheden.

I Nocturna undersøger vi fire arketypiske kvindefigurer som samfundet skyr. Alle er de udgaver af kvinden alene. Om det er jomfruen, pebermøen, enken eller skøgen, så er verden tilsyneladende utryg ved singlekvinden. Vi undersøger en omvendelse af disse kvindetyper. I monstergørelsen og gudegørelsen bliver de omdannet til poetiske og magtfulde figurer.

EN af de guder du kan møde er maskeværket Ghost of pussies past. Poesien ved det knuste hjerte findes i fortællingens om spøgelsesgudinden Spooky. Alle hjemsøgte hoteller har et tragisk kvindespøgelse. Bruden der går igen i sin brudekjole. Træd ind i hjemsøgelsen og mist dig selv bag spøgelset. Bliv den hvide dame.

Nocturna består af flere bannere i bemalet tekstil. Værkerne er hængt fra loftet i en tæt ring, så de næsten danner et beskyttende telt. Alle værkerne har et element af maske, så en beskuer kan stille sig bag en figur og blive en del af værket.

Kunstneren bag:
Sofie Bové er billedkunstner og kunsthistoriker. Hendes kunstneriske praksis undersøger dæmoniske kvindefigurer og i særdeleshed heksen. Hun er optaget af Horrorcore og kombinerer det med renæssanceteknikker inden for tekstilkunst og bannerudsmykning

Kontakt

Huset, Stardust

Rådhusstræde

1466 København
Del med