Debut Fest - Sound performance: Byens Skjulte Lyd

Lad dine øjne hvile og tuner dine ører til byens skjulte historier.

Lad dine øjne hvile og tuner dine ører til byens skjulte historier. Lyd er overalt omkring os, men i et samfund, der mest fokuserer på det visuelle, passerer mange lyde ubemærket forbi. Lyde kan dog fortælle en historie med andre nuancer, end hvad øjet kan se. Nogle lyde betegner nye begyndelser, mens andre markerer enden på tingene. Nogle lyde er så almindelige, at ingen hører dem længere, mens andre lyde kun optræder én gang og er væk for altid. Nogle lyde var almindelige tidligere, men de forsvinder langsomt. I dette værk vil jeg invitere publikum til at skærpe deres bevidsthed om de subtile historier, der er omkring os. 

Jeg vil præsentere en række lydoptagelser, der er lavet i og omkring København i det forløbne år. Lydene kommer fra forskellige kilder, såsom ventilationsventilatorer, cykelbroer, ødelagte cd-afspillere, mennesker, vind og så videre. Disse lyde kan repræsentere store og små historier, såsom starten på foråret, en ny begyndelse for Pusher Street eller uddrag fra dagligdagen. Jeg præsenterer disse lyde ved at kombinere dem i form af en levende komposition uden visuelle elementer udover egen fantasi. 

I løbet af dagen, laver jeg et par forestillinger, der vil foregå i et mørklagt rum, omgivet af højttalere. Her vil jeg invitere offentligheden til at sætte sig ned, slappe af og fokusere på at lytte. 

Kunstneren bag:

Wim Verbruggen er lydkunstner og forsker inden for økologi. Under sine udforskninger af byen samler han på lyde, der fortæller stedets mere subtile historier. 

Contact

Huset, Off Stage

Rådhusstræde 13

1466 København K
Del med