Klaus Johann Grobe (CH)

Der er gået seks år, siden Klaus Johann Grobe udgav deres sidste album. Nu indtager de Musikcaféen med et nyt album og en ny musikalsk retning.

Klaus Johann Grobe er en schweizisk duo, der ofte synger på tysk i en vintage Krautrock-stil, hvor de bruger bas, synthesizere og trommer til at skabe en lyd, der føles både velkendt og moderne. 

Efter udgivelsen af deres første LP "Im Sinne der Zeit" i 2014, udvidede de deres vintage-inspirerede lyd for at inkorporere disco og chillwave (på 2016's Spagat der Liebe), derefter R&B og soft rock (på 2018's Du Bist So Symmetrisch), før de bevægede sig ind i endnu mere afslappet, filmisk sangskrivning med hints af jazz fusion på deres melankolske fjerde album, 2024's Io Tu il loro.

Deres nye LP «Io tu il loro» blev skrevet over to uger i en hytte i udkanten af en afsides schweizisk dal, ikke langt fra det område, hvor duoen skabte "Im Sinne der Zeit" album i 2014. 

«Io tu il loro» er en plade, der ikke kan skabes ved at eksperimentere med hundredevis af ideer og lyde. Alt den havde brug for, var en rigtig pause (Dani og Sevi arbejdede ikke på noget Grobe-relateret, indtil de mødtes i bjergene i 2022). 

Det er et album med en sløret vision og bløde begrænsninger. Man kan på en eller anden måde føle, at de ser tilgivende tilbage på deres tidligere arbejde for derefter at gå videre til det, der føltes rigtigt. 

Ni numre fyldt med varme omfavnelser. Så melankolsk indbydende, at du ikke ved, om du bør smile eller græde. Nogle vil måske kalde det tidløst, andre for far-rock... Jamen, det er bestemt ikke disco for masserne, mere : "Hvis det ikke rykker i dansefoden efter fire øl, kan du lige så godt tage hjem"- 

Så, ingen disco? Ingen synkoperede synthesizere? Intet tysk? Ingen reverb? 

Hvor er The Grobe? 

Hvis du lytter godt efter, vi du mærke, at Klaus Johann Grobe ikke er forsvundet, de tog bare en drejning, før de kørte videre ind i endnu en ukendt retning.

 

Find vej

Musikcaféen på 3. sal, Huset

Rådhusstræde 13

1466 København K

Info

Døre: 20.00
Show: 21.00
Venue: Musikcaféen på 3. sal
Entré: 140,- / 70,- (studerende)

Del med