Shabazz Palaces (US) // Haviah Mighty (CA)

Eksperimentel Hip Hop i Musikcaféen

Shabazz Palaces er en amerikansk eksperimentiel hip-hop gruppe skabt i 2009 og anført af Seattle-baserede Ishmael Butler a.k.a. Palaceer Lazaro - også kendt som Butterfly fra den legendariske jazz rap gruppe Digable Planets.

Venue: Musikcaféen, 3. etage

Døre: 20:00

Show: 21:00

Entré: 200 kr. / Studerende: 100 kr.

Projektet har blandt andet samarbejdet med anerkendte navne som Thundercat og Flying Lotus, og blander traditionel hip-hop med et væld af forskellige elementer som jazz, funk og afrikansk percussion. Gruppen gæster nu Musikcaféen i forbindelse med deres nye album ”Exotic Birds Of Prey”, som udkommer d. 29/3. Albummet er en efterfølger til "Robed in Rareness", en EP som udkom i oktober 2023 til flotte anmeldelser fra flere amerikanske musikmagasiner - bl.a. Pitchfork, som kalder det "et kort, mystisk trip igennem rap-æstetikkens fortid og fremtid".

SUPPORT: HAVIAH MIGHTY (CA)

Haviah Mighty behøvede ikke at ændre sit fødenavn, da hun besluttede sig for at dedikere sin karriere til musik.

"Mighty" er en passende beskrivelse af Haviahs håndværk af provokerende udfordringer og kompromisløse sandheder

Mighty har base i Brampton via Toronto og har brugt sit liv på at udvikle sig som sangskriver, vokalist, producer og performer, hvilket kulminerer i en stil præget af dyb introspektion og skarp samfundspolitisk kritik.

Hendes dynamiske kombinationer af rap, sang og instrumentale overgange flyder ubesværet fra hip-hop til soul til afrobeats med en omhyggelig flow og kadence, der overskrider enhver forventning til de traditionelle genre.

I 2019 oplevede Haviah et gennembrud med sit album "13th Floor", hvilket gjorde hende til den første hip-hop kunstner og den første sorte kvinde til at vinde Polaris Music Prize, der fejrer "Årets Bedste Canadiske Album" - men Mighty stoppede ikke der.

Med hendes JUNO Award-vindende mixtape, "Stock Exchange" (november 2021), skrev Haviah historie endnu engang som den første kvinde nogensinde til at vinde inden for kategorien Rap Album of the Year. Anerkendelsen har spredt sig internationalt og høstet ros fra blandt andre Rolling Stone, Pitchfork, GRM Daily, FADER, Hot New Hip Hop og mange flere.

Mighty fortsætter med at skubbe fremad og skabe rum, der udfordrer kønsstereotype forventninger til kvinder inden for hiphop.

Urokkelig og uimodståelig - Haviah Mighty vil blive hørt!

Kontakt

Huset, Musikcafeen

Rådhusstræde 13

1466 København
Del med