Danmarks første Kulturhus

Huset - eller Huset i Magstræde som mange kender det - har eksisteret siden 1970 og er Danmarks første kulturhus. Mange er kommet i Huset gennem tiden, og alle har skønne finurlige historier om deres oplevelser og events i Huset. Her er den korte version.

Huset har eksisteret siden 1970, hvor det blev overdraget af Københavns Kommune til en gruppe "hippier" og kunstnere, der under titlen ‘Projekt Hus’ havde ambitioner om at skabe et kulturelt mødested for de unge.

Født ud af 1970’ernes engagement for nye demokratiseringsformer har Huset fra start været et sted, hvor brugerne selv i fællesskab skabte og organiserede aktiviteterne. Det var et sted, hvor man kunne få ting til at ske og udleve kunstneriske drømme.

Gennem tiden har Huset derfor dannet rammen om flere generationers kulturelle strømninger; fra hippier og rødstrømper, over punk og grunge, til nutidens alternative nichekulturer i form af brætspil, kultfilm og meget andet.

I dag er Huset en del af kulturklyngen DIT:KBH, som udover Huset består af kulturhusene Union, Onkel Dannys Plads, Basement, Kraftwerket, Kulturhuset Indre By, Villa Kultur og Stairway i Vanløse, samt frivilligorganisationen Cph Volunteers og Ungepuljen Snabslanten.

Samarbejdet med de andre kulturinstitutioner i DIT:KBH har givet nye muligheder for drift, udvikling og videndeling af kultur. Dette kommer kulturmiljøerne til gode i kraft af, at kulturhusenes tætte samarbejde sikrer, at foreninger, kulturentreprenører og frivillige aktører får de bedste og mest passende rammer og rådgivning for deres aktiviteter og events.