COPENHAGEN JAZZ FESTIVAL: Barefoot Records at the Movies | Day 3

Visning af filmen "32 sounds", koncert med JUMP (Pat Thomas/ Andrea Giordano/ Maria Dybbroe) + kortfilm af Claudia Munksgaard samt koncert med TEETH + visning af kortfilm en "Orgiastic Hyper-Plastic". Læs mere om programmet her.

Musikerkollektivet og pladeselskabet Barefoot Records præsenterer under Copenhagen Jazz Festival 2024 for andet år i træk en minifestival i biografen i Huset KBH med koncerter og film.

Fra d. 10-13 juli vil Barefoot Records fremvise nogle af de mest nyskabende og interessante musikere, orkestre og konstellationer fra den danske og internationale improvisations-scene, i kombination med en række avantgarde-kortfilm, kunstfilmsværker og længere dokumentarfilm, der handler om lytning og musik. Placeret i hjertet af København og med en lang historie som spillested og biograf, danner HUSET de perfekte rammer for intime akustiske koncerter, helstøbte audiovisuelle performances og unikke filmoplevelser.

Det eksperimentelle animationsprogram er kurateret af filmskaber og animator Claudia Munksgaard-Palmqvist og håndplukket specielt til denne festival.

Claudia Munksgaard Palmqvist er en dansk stop motion-animator og instruktør, der siden 2015 har arbejdet på forskellige animerede projekter i forskellige genrer. Hendes passion for eksperimentel animation førte hende i 2017 ud af Danmark for at studere til en bachelorgrad i animation på Volda University College i Norge. Hendes afgangsfilm 'Film Found' er blevet vist over hele verden på filmfestivaler i og uden for animationskategorien. Hendes kærlighed til film har altid været den røde tråd, der binder hendes jobs og projekter sammen. Hun har skrevet artikler til WeAnimate Magazine. Hun arbejdede som festivalfilmprogrammør for Volda Animation Film Festival og Void International Animation Film Festival. Hun arbejdede også som biografprojektionist i forskellige art house-biografer i Danmark og Norge. Claudia har været involveret i stop motion-projekter hos animationsstudierne JPL Films (FR) og Mikrofilm (NO).

Program

Vis alle

18:00 | FILMVISNING: Silence

Eoghan arbejder med at optage lyd og vender tilbage til Irland for første gang i 15 år. Årsagen til hans tilbagevenden er et jobtilbud: at optage lyden af landskaber uden menneskeskabt lyd. Hans søgen fører ham til fjerntliggende terræn, væk fra byer og landsbyer. Undervejs bliver han draget ind i en række møder og samtaler, som gradvist afleder hans opmærksomhed mod en mere uhåndgribelig stilhed, en stilhed, der er forbundet med lydene fra det liv, han havde forladt bag sig. Påvirket af elementer fra folklore og arkivmateriale udfolder 'Stilhed' sig med en stille intensitet, hvor poetiske billeder afslører en indtagende meditation over temaer relateret til lyd og stilhed, historie, hukommelse og eksil.

Harvest Films & South Wind Blows | 2012 | 84 mins
Instruktør: Pat Collins

20:00 | Emmeluth, Matsuno and the Aabo-Kims + kortfilm: Film Found

Emmeluth, Matsuno and the Aabo-Kims (DK/DE/NO/KR)

En ny dynamisk kvartet bygget op omkring musikerne Signe Emmeluth (altsaxofon), Nana Pi Aabo-Kim (tenorsaxofon), Keisuke Matsuno (guitar) og Halym Aabo-Kim (trommer). Kvartetten kombinerer alsidige impulser fra musikscenerne i Berlin, København, New York og Oslo.
Med diverse musikalske sprog fra jazz, rock, eksperimentel og nutidig musik sætter de deres eget kunstneriske DNA inden for den musikalske ramme af fri improviseret musik. Musik, der er dynamisk, impulsiv, udtryksfuld og multidirektionel.
Hver musiker i denne kvartet bidrager med forskellige musikalske baggrunde, og de kombinerer dem kollektivt med interaktioner af sammenfiltrede frekvenser, overlappende teksturer, åbne tonaliteter, rytmiske strukturer og komplekse følelser.

Signe Emmeluth - altsaxofon
Nana Pi Aabo-Kim - tenorsaxofon
Keisuke Matsuno - guitar
Halym Aabo-Kim - trommer

Film: Found
Se på en fejl, der ikke er menneskelig. Vær til stede i materialets ukontrollable indgreb. Mellem kontrol og tilfældighed, overflade og tomrum vil der (måske) blive fundet en film.

"Film Found" handler om at udforske materialitet og fysiske medier af lyd og film. I arbejdet med ler, papir og magnetisk lydbånd oplever vi en følelse af at arbejde med medierne og et vist kunstnerisk tab af kontrol. ’Tab af kontrol’ har både været et mantra og et tema, der kan spores i skabelsesprocessen såvel som billedsproget. Vi ønskede at skabe et projekt, der føles frem for analyseres. Det er meget vigtigt for os, at værket er åbent for fortolkning, hvorfor vi arbejder med kunstneriske virkemidler som intensitet, tekstualitet, ufuldkommenheder og dynamik frem for en konkret fortælling. Projektet kan ses som visuelle og soniske abstraktioner af vores oplevelse af at blive påvirket af anderledeshed og miste kontrol til større livskræfter. Filmen og partituret blev skabt samtidigt."

Varighed: 3m30s // Teknik: Stop motion // Materialer: Fundet optagelser, papir- og lercollage.
Instruktør: Claudia Munksgaard-Palmqvist
Komponist: Anton Friisgaard

Claudia Munksgaard-Palmqvist (1992) er en dansk eksperimentel filmskaber og animator. Gennem sit arbejde som filminstruktør, filmfestival programlægger, filmoperatør, medstifter af en non-profit biograf og underviser ønsker hun at gøre eksperimentel film mere tilgængelig for et bredere publikum og starte samtaler om, hvordan vi ser eksperimentelle film.

21:30 | Carolyn Goodwin/Michael Mørkholt + audio-visuelt værk: Kredsbevægelsen

CAROLYN GOODWIN/MICHAEL MØRKHOLT

Carolyn Goodwin er en aktiv musiker på den skandinaviske improviserede musikscene og kendt som bl.a. grundlægger af Copenhagen Clarinet Choir. 

I en helt ny duo-konstellation har hun slået sig sammen med Michael Mørkholt, elektronisk komponist og medlem af gruppen År & Dag. Sammen dykker de ned i det symbiotiske samspil mellem akustiske instrumenter og en lyttende computer. Mørkholts sensoriske og generative computersystemer, med deres iboende organiske logik, interagerer dynamisk med Goodwins mange træblæsere, hvilket resulterer i en legende samtale mellem menneskelig musikalsk intuition og algoritmisk sandsynlighed.

Carolyn Goodwin (IE) saxofoner & klarinetter
Michael Mørkholt (DK) computersystem

KREDSBEVÆGELSEN

Værket KREDSBEVÆGELSEN er et værk af Michael Mørkholt skabt i et generativt system af farvestyret audio syntese og lydfølsomt video feedback.
Kilden er et videokamera, der filmer sit eget output projiceret på lærredet. Der er ikke et egentligt realbillede. Kameraet kompenserer for manglende information og overstyrer. Her opstår et pulserende abstrakt billedmateriale, som analyseres og farvesepareres digitalt. Lysets frekvenser reduceres, så farver bliver til toner. Tonerne kvantiseres, så billeder bliver til harmonisk musik. Det samlede lydspors udslag returneres til yderligere behandling af billedmaterialet. Værket genererer og afspiller hermed et konkret grafisk partitur.

(uddrag, 12.34 min)
Video/ audio, 2019

Kontakt

Husets Biograf på 2. sal, HUSET, HUSET

Rådhusstræde 13

1466 København K

Entré (købes i døren)

1 koncert el. lang film = 80 kr alm. / 40 kr. stud.
1 aften = 150 kr alm / 75 kr stud.
Partout (4 dage) = 500 kr alm / 250 kr stud.

Del med