Copenhagen Jazz Festival: Vega Trails (UK)

Oplev kontrabassist og komponist Milo Fitzpatrick fra Portio Quartet og saxofonisten Jordan Smart og deres nye projekt under jazzfestivalen.

Vega Trails er et nyt projekt fra kontrabassist og komponist Milo Fitzpatrick, en af grundlæggerne bag Portico Quartet, og saxofonisten Jordan Smart (Mammal Hands, Sunda Arc) – Sammen udgør de en powerduo, hvor to karismatiske musikere bringer bassen og melodi-elementer frem i deres reneste form.

Under nedlukningen fordybede Milo Fitzpatrick sig i musik, der havde plads og enkelthed, såsom svensk folkemusik og indisk klassisk musik. Men det var først efter at have hørt Charlie Hadens album med duetter, 'Closeness', at det gik op for Fitzpatrick, at den anden musiker skulle være Jordan Smart.

"Jeg så Jordan spille ved to Gondwana Records arrangementer - i Berlin og Tokyo. Begge gange var jeg fortryllet af intensiteten og overbevisningen i hans spil. Hans engagement i at overgå sig selv og lytteren gjorde et stort indtryk på mig."

Smart bragte åbenhed og positivitet, og hans evne til at spille tenor- og sopransaxofon med lige stor beherskelse, samt bas-klarinet og Ney-fløjten, tillod dem at åbne lydpaletten op og trække melodierne ind i forskellige følelseslandskaber. 

Resultatet er Vega Trails, et projekt der bringer to åbne og kommunikative musikere sammen for første gang, for at fortælle smukke snoede historier sammen og skabe noget sjælfuldt og nyt. Deres debutalbum, "Tremors in the Static", udkommer på Gondwana Records i maj 2022.

Kontakt

Huset, Xenon på 4. sal

Rådhusstræde 13

1466 København K

INFO:

Døre: 20.00
Show: 21.00

Del med