DYSTOPI/UTOPI i galleri USET

Vi er klar med en ny udstilling i HUSETS helt eget galleri USET, hvor uetablerede kunstnere får mulighed for at vise deres kunst frem for et publikum! 

Den 3. november åbnes den danske udgave af den globale udstilling DYSTOPI/UTOPI med fernisering i Xenon. Et udvalg af kunstværkerne bliver derefter udstillet i Galleri Uset. 

Udstillingen er organiseret af XR Art Milano, og den første udgave fandt sted i oktober 2021 under PreCop26-arrangementet. I år blev udstillingen åbnet globalt den 22. oktober, og afholdes i København, Milano, Verona, Paris, Abuja og Singapore samtidig.  

Extinction Rebellion har udfordret kunstnere fra hele verden til at eksperimentere med nye, positive, ikke dystopiske eller katastrofale måder, at formidle denne krise på. Vi er nødt til at finde en vej ud, og til det formål er vi nødt til at forestille os en bedre verden. 

  

Arrangøren beskriver hvordan kommunikationen ikke kun behøver at forestille dystopier, men også fremkalde utopier, positive følelser i stedet for at fremhæve den farlige absurditet i den dominerende fortælling, og gennem at foreslå visioner baseret på en ny fortælling om en indbyrdes forbindelse mellem mennesker og natur. 

Oplev udstillingen på ferniseringen d. 3. november i Xenon eller i HUSETS gårdhave bagefter!  

Dette er den tredje udstilling i galleri USET. Vores første udstilling var med billedkunstner Christina Lokmann og hendes udstilling "Nu vi er her". Den anden udstilling var med billedkunstner Loise Floor Rasmussen og udstillingen "Fuglen & Foden".