Klimaets Stigende Tidevand

Nu kan du opleve et nyt kunstværk i galleri USET i HUSETs gårdhave

Mannequinen er iscenesat som en person, der er fuldstændig indhyllet i gennemsigtigt plastikfilm og har en orange farvetone. Dette symboliserer følelsen af indespærring og det pres, som klimaangst kan have på individet. Denne visuelle repræsentation skaber en stærk kontrast mellem hovedpersonens indpakning og omgivelserne for at forstærke følelsen af isolation og afsondring.

Gennem filmen (link) får besøgende mulighed for at leve sig ind i hovedpersonens følelsesmæssige rejse, der er præget af frygt og handlingslammelse på grund af de stigende vandstande og den potentielle undergang af jorden. Filmen skildrer hovedpersonens oplevelser, tanker og indre konflikter, hvilket giver et dybere indblik i klimaangstens psykologi og dens virkning på individet.

Denne kunstinstallation har til formål at skabe opmærksomhed omkring klimaangst som et reelt og vigtigt emne. Ved at anvende QR-koden som en bro mellem den fysiske og digitale oplevelse, opfordrer installationen besøgende til at engagere sig og forstå de komplekse følelser og konsekvenser af klimaangst. Det er en invitation til at reflektere over vores forhold til miljøet og motivere til handling for en bæredygtig fremtid.

 

Af Jasmin Sofie Farzin Wirenfeldt