Ny festival for debuterende kunst i Huset

Den 3. september 2022 åbner Huset i samarbejde med Snabslanten for første gang dørene for Debut Fest – en endagsfestival for debuterende kunstnere indenfor alle genrer.

Til Debut Fest vil man kunne opleve alt fra koncerter, film, dans, billedkunst, standup, performances og litteraturoplæsninger af kunstnere, der præsenterer helt nye værker. Nogle af de optrædende er erfarne, mens andre prøver kræfter med at stå på en scene for første gang.

Visionen for Debut Fest er at skabe en platform, der giver plads til de nye stemmer på den kulturelle scene. Alle værker er blevet en del af festivalens program gennem et open cal og en kuratering i samarbejde med udvalgte kulturambassadører fra de kreative miljøer i København. Denne proces har sikret et højt niveau blandt deltagerne og samtidigt skabt et sammenhængende program, der udfolder sig over dagen.

”For det første synes jeg altid det er vigtigt at give nye kunstnere mulighed for at vise deres ting frem i en kontekst, hvor de lærer noget om sig selv og deres publikum. Det styrker deres udtryk og praksis, og det er jeg virkelig glad for, vi kan være med til at hjælpe med i Huset.

Ud over det synes jeg det er fantastisk, at vi har skabt en festival, som ligestiller alle kunstformer, vi har kunnet komme i kontakt med. Her er der ingen kunstform som vejer tungere i programmet end de andre, og det tænker jeg kan blive startskuddet i udviklingen af en virkelig fed festival over de næste år”, udtaler Mikkel Sönnichsen, som er kulturredaktør i Huset.

 

Bisse åbner Debut Fest

Til åbningen af festivalen har vi været så heldige at få en af Danmarks mest unikke og normbrydende sangskriver og performer Bisse til at komme og optræde.

Festivalen er også gratis, så gør dig selv den tjeneste at komme forbi HUSET og få et indblik i hvad der røre sig i de kunstneriske miljøer i København.