Winter Pride 2023 fokuserer på QueerPlus

Den 20.-25. februar sætter Copenhagen Pride fokus på QueerPlus ved deres Winter Pride for at skabe lys i en mørk tid og inviterer til, at man lytter, lærer og bliver klogere på hinanden.

Den 20.-25. februar 2023 præsenterer Copenhagen Winter Pride i HUSET - en begivenhed, der opfordrer os til at rykke nærmere, lytte og lære af hinandens erfaringer. Copenhagen Pride er nu klar til at præsentere temaet for næste års første Pride-event, som i 2023 er QueerPlus.  

QueerPlus er en udforskning af overlappende identiteter og intersektionalitet. Det handler om at anerkende de ting, der er unikke for vores oplevelser som LGBTI+ personer ud over vores seksuelle orientering og kønsidentitet og åbne op for en samtale om, hvordan vi alle oplever verden forskelligt. At forstå vores forskellige perspektiver er en vigtig del af at forstå vores fællesskab – og i sidste ende bringer det os tættere sammen. Dette er afgørende i en tid, hvor så mange ønsker at skabe splid og splittelse.

QueerPlus tager intersektionalitet til et nyt niveau ved at fremhæve og fokusere på krydsfelter, der ofte overses, såsom mental sundhed, socioøkonomisk status eller usynlige handicap. QueerPlus udfordrer normen og vil give os mulighed for også at overveje disse intersektionaliteter på en positiv måde. Temaet giver os mulighed for at inkludere forskellige stemmer og oplevelser i et bredt Kultur- og Menneskerettighedsprogram samt vores officielle magasin HeartCore.

Vi inviterer dig til at overveje, hvordan QueerPlus-temaet gælder for dig eller for dine omgivelser. Som mennesker er vores oplevelser gennem livet formet af et kalejdoskop af overlappende identiteter, og vi ønsker at give vores miljø muligheden for at anerkende, fejre og forstå disse identiteter. Vi ønsker at skabe ikke bare et trygt rum, men et modigt rum, hvor folk føler sig i stand til og trygge ved at tale om disse oplevelser og intersektionelle identiteter.

Gennem QueerPlus kan du forvente at høre oplevelser såsom:

  • Fra autister, hvis oplevelse af Pride er meget forskellig fra neurotypiske deltagere
  • Fra en person, der har en ansigtsmisdannelse, der taler om vanskelighederne ved datingapps
  • LGBTI+ personer, der har været socialt isolerede, og bliver udelukket fra mainstream fællesskaber
  • QueerPlus vil også fortsætte som et tema på den anden side af Winter Pride. Copenhagen Pride vil bruge det under fremtidige arrangementer, og ønsker at QueerPlus skal være manifest for inklusion, ved Winter Pride 2023 og mange Prides fremover.

Vi glæder os til sammen med Copenhagen Pride at sætte rammerne for et spændende, lærerigt og fællesskabende program for alle interesserede. Endeligt program præsenteres i midt januar. 

Læs mere her