Husets Biograf

En biograf, der får dig til at tage et skridt tilbage i tiden

Husets Biograf blev grundlagt i 1973 og er Københavns hyggeligste biograf og er en af de sidste kommercielle biografer i Danmark, der stadig viser "rigtige" film på 16 mm og 35 mm celluloid.

Med sine unikke farverige og bizarre cafe-dekorationer har biografen vist sig at være den ideelle vært til alt fra børnefødselsdage til Halloween-filmmaraton. Husets Biograf er især kendt for sine kultfilmbegivenheder som The Rocky Horror Picture Show, Big Lebowski Drink-along og THE ROOM, som er blevet vist siden 2011.

Biografen har en specialbygget scene med 63 bløde sæder, som tilsammen danner en intime atmosfære, der er ideel til at kombinere livemusik og film. Huset Biograf er også vært for en børnefilmklub, som har eksisteret siden 1992, og den sociale organisation for ældre borgere kaldet Samlingspunktet Indre By.

I en verden af ​​store teaterkæder og sterile multiplex-biografer kombinerer Husets Biograf et personligt præg med en voldsom anti-virksomhedsstemning og attitude, der går tilbage til den stiftende hippie/bohemiske ånd, som Huset også blev skabt under i 70'erne.

Husets Biograf drives af en forening af danske og internationale filminteresserede frivillige med amerikaneren Jack Stevenson i front. Hvis du er interesserede i at blive frivillig i biografen, så skriv til os.

Fotograf
Anders Halkjær

Om Husets Biograf

Vis alle

Jeg vil gerne booke Husets Biograf, hvordan gør jeg?

Du sender din forespørgsel afsted til Jack Stevenson på mail: jack.stevenson@mail.dk. Du leje Husets Biograf fra 30 min og helt op til otte timer. Biografen er bemandet en time før dit møde eller arrangement.

Husets biograf er særligt velegnet filmvisninger, receptioner, filmklubber, debatter, workshops, talks, oplæsninger, akustisk live musik mm.

Catering er ikke muligt.

Jeg vil gerne se en film i biografen, hvor finder jeg programmet?

Husets Biografs fulde program fremgår på deres Facebook-side. Du kan tjekke programmet ud her.

Kapacitet

Biografen har plads til 63 personer, mens caféområdet kan huse 25-30 personer.

Kontakt

Husets Biograf

Jack Stevenson

Rådhusstræde 13, 2. TH

1466 København